5 Het is wachten op groen licht van de Nationale Veiligheidsraad om de zwembaden te heropenen, maar Sportoase kondigt aan dat het al helemaal klaar is met de extra maatregelen om de veiligheid van de bezoekers en het personeel te verzekeren.
Archieffoto Ronny De Coster Het is wachten op groen licht van de Nationale Veiligheidsraad om de zwembaden te heropenen, maar Sportoase kondigt aan dat het al helemaal klaar is met de extra maatregelen om de veiligheid van de bezoekers en het personeel te verzekeren.

Sportoase is klaar voor heropening zwembad Oudenaarde (en haar andere 15 sites)

Sportoase kondigt aan dat het klaar is om het zwembad in Oudenaarde en haar andere sites veilig te heropenen als de overheid daarvoor het licht op groen zet. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. “We hebben alvast tal van maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen”, zegt algemeen directeur Michaël Schouwaerts.

“Wij namen als een van de eersten in onze sector de volledige verantwoordelijkheid om te sluiten in functie van het voorkomen van een verdere verspreiding van het coronavirus. Met hetzelfde verantwoordelijkheidsgevoel hebben we onze sites aangepast in functie van een gezonde- en veilige uitbating en rekening houdend met de bekende maatregelen”, zegt Michaël Schouwaerts, algemeen directeur van de Groep Sportoase.

Veiligheid en hygiëne

“De zwembadsector is traditioneel opgebouwd rond veiligheid en hygiëne, zaken die binnen de tegenwoordige uitdagingen een ideale basis vormen ter ondersteuning van de extra maatregelen. Zwemwater wordt per definitie doorlopend ontsmet door de aanwezige chloor en de luchtcirculatie, professioneel en ingesteld op de toevoeging van honderd procent buitenlucht, ondersteunt de gezonde omgeving”, legt Schouwaerts uit. Om voldoende comfort en vertrouwen te geven heeft Sportoase extra maatregelen genomen om de gezondheid van bezoekers en medewerkers te bewaken.

Temperatuur scannen

“Aan de ingang zal de temperatuur van elke bezoeker gescand worden, niet vanuit medisch oogpunt, maar als ondersteuning in het vertrouwen. De route binnen de centra zijn aangegeven, zowel in richting als in afstand tegenover andere bezoekers, “healthy distance” is essentieel. Er zijn tientallen dispensers geplaatst met handgel en betalingen kunnen enkel via Bancontact of contactloos. Cashbetalingen worden niet aanvaard”, zegt de directeur.

Kleedkamers


De individuele kleedruimtes van het zwembad zijn beschikbaar en worden voortdurend ontsmet. Groepskleedkamers en fitnesskleedkamers blijven gesloten. 
Medewerkers beschikken over voldoende beschermingsmiddelen zoals handgel en mondmaskers en zullen, waar dat mogelijk is, afgeschermd blijven van de bezoekers, zo voorziet de zwembaduitbater.

Meer info: www.sportoase.be

5
Sportoase
5
Sportoase
5
Sportoase
5
Sportoase

Lees meer