Florian Van Eenoo Photo News

Vanaf volgende week weer wekelijkse markt in Oudenaarde: “Circulatie nog bekijken, maar ruimte is er voldoende”

De wekelijkse markt in Oudenaarde gaat vanaf volgende week weer door. Dat zegt schepen Carine Portois (Open Vld) in een reactie op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om openbare markten weer toe te laten.

“We waren in afwachting van die beslissing al begonnen met de voorbereiding om de wekelijkse markt weer te laten doorgaan”, zegt Portois. “Qua ruimte zie ik geen problemen: we kunnen de markt uitbreiden in de richting van de Hoogstraat en naar de Kleine Markt en ook een deel van het middenplein kan gebruikt worden”, voorziet de schepen.

Te veel ingangen

Eén zaak zal wél nog wat denkwerk vragen: de Markt in Oudenaarde heeft veel ingangen. Dat maakt het moeilijker om overzicht te houden. De Nationale Veiligheidsraad schrijft voor dat er wandelrichting aangegeven wordt en dat de stad kan tellen hoeveel bezoekers er aanwezig zijn. Daarom moet het aantal in- en uitgangen worden beperkt. “We bekijken hoe we dat en de circulatie kunnen organiseren”, zegt Carine Portois. Dat er maximaal vijftig kramen moeten staan, zal volgens de schepen geen struikelblok vormen. “We hebben in Oudenaarde meer dan vijftig marktkramers. Maar ik verwacht niet dat ze allemaal meteen zullen willen terugkeren. We hebben naar elk van hen al een mail verstuurd en wachten op hun reactie. We zullen vanzelf onder de limiet blijven”, gelooft Portois.

Lees meer