2 Coördinator Hans Van Hasselt met een poster van het evenement.
Foto De Scheirder Coördinator Hans Van Hasselt met een poster van het evenement.

't Blokje pakt uit met eigen Urban Trail

Bassisschool 't Blokje staat gedurende het hele jaar 'In de spo(r)tlights'. Daarom pakt de school op zaterdag 20 mei uit met een stunt: een eigen Urban Trail, naar het voorbeeld van Antwerpen.


"We kiezen bewust voor een recreatief evenement, dus zonder tijdsregistratie", zegt coördinator Hans Van Hasselt. "Zowel wandelaars als lopers zijn welkom."


Het basisparcours van de Urban Trail is 4,8 kilometer lang (twee kilometer voor de allerkleinsten, red), met twee extra lussen. Lus 1 vertrekt aan Oud Dorp en gaat dan via de Hofdreef naar het kasteel van Loenhout, waarbij je door het park en langs de vijver komt. Lus 2 vertrekt aan de achterzijde van het sportpark De Dorens en loopt door de plantages van kwekerij Solitair. Er worden extra maatregelen genomen, maar het parcours is niet verkeersvrij.


De eerste golf deelnemers vertrekt om 13.30 uur. Daarna nog drie telkens met een half uur verschil. Wandelaars starten telkens achteraan. Voor de start warmt dansclub Dancarta de deelnemers op en bij de aankomst zorgt het oudercomité 'De Vriendenkring' voor een pop-upcafé op de speelplaats.


De kinderen kunnen terecht in de tuin van de pastorie of op het grasveld naast de sportschuur. De school zal ook de plannen van de nieuwbouw uit de doeken doen.


Inschrijven kan op www.blokje.be (VTT)

2

Lees meer