Miljoenen euro's naar sporthal en fietspaden

Behalve de nieuwe school in Loenhout, wegen nog drie andere dossiers door in het investeringsbudget van de gemeente. De bouw van de sporthal in Gooreind en fietspaden naar Brasschaat en Brecht wegen daarbij het zwaarst door.

Op het Sportcomplex Gooreind werd dit jaar gestart met de bouw van de nieuwe sporthal (4,3 miljoen euro). Die werken gaan in 2018 gewoon voort, maar er zal ook een nieuwe atletiekpiste aangelegd worden. Nog op het programma staan een parking, nieuwe openbare verlichting, aanleg van enkele paadjes en veel groen. Daar hangt een kostenplaatje van 1,65 miljoen euro aan vast.


Daarnaast zijn er nog twee zware investeringsdossiers in fietspaden. Samen met de gemeente Brasschaat maakt Wuustwezel immers werk van een fietspad langs de Bredabaan tussen Gooreind en Maria-ter-Heide. De aanbesteding zou dit jaar nog kunnen gebeuren met een vermoedelijke uitvoer in 2018. Voor dat project is volgend jaar ook nog eens 1,05 miljoen euro voorzien.


Een laatste groot project is het fietspad tussen Loenhout (Sint-Lenaartseweg) en Brecht (Kloosterstraat). Daarvoor wordt in 2018 net geen één miljoen euro uitgetrokken en nog eens 400.000 in 2019. Wuustwezel doet het gedeelte tot aan de brug over de E19. Er lopen nog wel onteigeningsgesprekken.


Andere opvallende bedragen zijn nog vernieuwen van wegen en goten (500.000 euro), herinrichting schoolomgeving Boomgaard (200.000 euro), fietsverbinding tussen Poort van het Platteland en domein van de Franciscanessen (75.000 euro). (VTT)

Lees meer