5 De woning stond al in lichterlaaie toen de brandweer arriveerde.
Marc De Roeck De woning stond al in lichterlaaie toen de brandweer arriveerde.

Cannabisplantage is oorzaak van brand in hoevewoning; bewoner aangehouden

De brand in een hoevewoning aan de E34 ter hoogte van Zandhoven is veroorzaakt door een cannabisplantage op de zolder. De eerste verdieping is volledig uitgebrand. Bewoner K.B. is aangehouden.

In de voormalige taverne Den Hunck aan Hooidonk in Zandhoven is vrijdagochtend brand uitgebroken op de eerste verdieping. De vlammen sloegen over en even later stond heel het dak van de hoevewoning in brand. De rookpluim was van ver te zien en veroorzaakte zelfs hinder op de nabijgelegen E34. Een buurvrouw merkte de brand op en verwittigde de bewoners en de hulpdiensten. De brandweer moest massaal ter plaatse komen met extra tankwagens om het vuur onder controle te krijgen. Er kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar het gebouw ernaast.

Er vielen geen gewonden maar de brandweer kon niet beletten dat de eerste verdieping en het dak volledig uitbrandde. Nadat alle vlammen geblust waren, ontdekte de brandweer een cannabisplantage op de zolder. Vermoedelijk heeft een defect in de apparatuur geleid tot de brand. Bewoner K.B. is aangehouden.

5
Marc De Roeck
5
Marc De Roeck
5
Marc De Roeck
5
Marc De Roeck

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer