PZ Antwerpen

Fietsendief gepakt dankzij alerte getuige

De politie heeft een fietsendief opgepakt in de nacht van zaterdag op zondag, kort nadat hij in de Anneessensstraat aan de haal was gegaan met een groene plooifiets.

Een getuige zag hoe de man het hangslot lostrok en met de tweewieler wegreed in de richting van de Gemeentestraat. De cameraoperator in de radiokamer kreeg de verdachte in het vizier en stuurde een van de toegesnelde politiepatrouilles aan. In de Van Arteveldestraat merkte de fietsendief op zijn beurt de combi op en plaatste zich vlug tussen twee geparkeerde auto’s. Toen de politie naast hem halt hield, diste hij meteen een verhaal op over de fiets, die hij zogezegd had geleend van een vriend. De 37-jarige verdachte uit Antwerpen werd opgepakt en voor verder onderzoek meegenomen. De plooifiets werd in bewaring genomen tot de eigenaar zich bij de politie meldt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer