3 Filmopname in het Boshuisje in Zoersel.
Klaas De Scheirder Filmopname in het Boshuisje in Zoersel.

Film over 100 jaar oude stoomtram om toeristen te lokken

In opdracht van het Land van Playsantiën, een toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel, wordt momenteel gewerkt aan een promofilm over de stoomtram. Dankzij die tram konden zo’n 130 jaar geleden mensen plots hun streek veel sneller verkennen.

De film toont de stoomtramritten die de mensen 100 jaar geleden maakten aan de hand van twee waargebeurde verhalen. Zo volgen we Georges Eekhoud, een schrijver die naar de Kempen reist om een boek te schrijven over Zoersel, en de Antwerpse zakenman Schelkens die in opdracht van de Boerenbond de fruitteelt naar Broechem moest brengen. 

“In de film leggen we de link naar wat er vandaag te zien en te beleven valt op die mooie plaatsen van toen. Denk maar aan de Gummaruskapel van Emblem, het Zevenbergenbos, de Heggekapel van Poederlee, de Lindeboom en het Boshuisje van Zoersel, het mooie dorpsplein van Zandhoven, de molen van Pulderbos, de abdij van de trappisten en het domein Renesse in Malle,” klinkt het bij de makers.

In een volgende fase wil het bestuur die mooie locaties beter in de verf zetten door er ‘toeristische poorten’ van te maken. De bezoeker moet ter plaatse info krijgen over wat er daar en in de omgeving te zien en te beleven valt.

De film duurt twintig minuten en is vanaf augustus online te zien. 

3
Klaas De Scheirder
3 De acteurs dragen traditionele kledij van 100 jaar geleden.
Klaas De Scheirder De acteurs dragen traditionele kledij van 100 jaar geleden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer