Het baasje deelde deze foto in een facebookgroep.
RV Het baasje deelde deze foto in een facebookgroep.

Herdershond sterft na mogelijk inname slakkengif

De herdershond Bo is vrijdagnamiddag overleden nadat hij vermoedelijk slakkenvergif heeft gegeten in de omgeving van de Heistraat in Zandhoven. Het baasje wil andere hondeneigenaars waarschuwen. 

“Bo probeerde iets op te eten dat in de berm zat. Ik kon nog een deel afpakken, maar blijkbaar had hij toch al een deel opgegeten. Bo doet dat wel meer en meestal is hij heel snel in het doorslikken omdat hij weet dat ik het altijd afpak. Anderhalf uur nadat hij het had opgegeten, toonde hij vergiftigingsverschijnselen. We hebben onze dierenarts meteen erbij geroepen en die stuurde ons naar de dierenkliniek, maar onderweg is Bo gestorven. Volgens de dierenarts kan het slakkenvergif zijn alleen zou het vreemd zijn dat dat deze tijd van het jaar gebruikt wordt. Ik wil andere eigenaars waarschuwen dat ze best voorzichtig zijn.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Els Pauwels

    en dat mag allemaal maar vrij verkocht worden he, daar zouden ze toch echt wel een verbod moeten opzetten. Niemand heeft het recht om slakken, ratten of ander ongedierte op de openbare weg af te maken. zelfs rattenvergif zouden ze moeten verbieden. Heb je ratten in je tuin, dat moet je maar met een gespecialiseerde firma contact opnemen, ipv op eigen houtje te handelen

Lees meer