4  Jongeren planten bomen aan.
Benoit De Freine Jongeren planten bomen aan.

Jeugdbewegingen planten mee 1.700 bomen

De Scouts & Gidsen van Pulle en de Chiro van Brecht hebben vanmorgen de handen stevig uit de mouwen gestoken. Aan de Keulsebaan in Pulle, op de terreinen van de vastgoedgroep Bolckmans, hebben ze een bos van 1.700 boompjes aangeplant.

Al vanaf 9 uur vanmorgen gingen ongeveer dertig enthousiaste jongens en meisjes van de Scouts & Gidsen Pulle en Chiro Brecht met spade en metserkoord aan de slag. Ze sprongen graag op de kar toen hen de vraag werd gesteld om 1.700 bomen te helpen planten. Dat gebeurde op de terreinen van de vastgoedgroep Bolckmans. “De eigenaar geeft ons zakgeld mee voor ons zomerkamp”, klinkt het bij de jongeren. “Maar we vonden het veel belangrijker om iets concreets te kunnen doen voor onze omgeving met een zichtbaar resultaat.”

Ook bedrijfsleider Ronny Bolckmans kwamen samen met zijn gezin en medewerkers de handen uit de mouwen steken. “We kozen er graag voor om samen met de jeugdverenigingen een boscompensatie in natura uit te voeren”, zegt Bolckmans. “Deze gronden worden gebruikt als paardenweiland, maar hebben een bestemming als bosgebied. Het is voor ons véél fijner om zelf een eigen bos aan te planten dan op een anonieme rekening in Brussel geld te storten voor het boscompensatiefonds.”

4
Benoit De Freine
4
Benoit De Freine
4
Benoit De Freine

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Michelle Moerbeek

    Super! Veel efficiënter dan spijbelen en betogen. Gewoon DOEN.

Lees meer