Recensie Rooftop

Sinds 2016 vind je op het dak van interieurwinkel Top Interieur langs de N14 in Massenhoven, een bar-brasserie genaamd Rooftop. Het restaurant is groot, bijna alle tafels zitten vol, en er lopen volgens mij minstens 20 personeelsleden rond. Aan gezelligheid ontbreekt het de zaak echter niet, want het restaurant is smaakvol ingericht. Mijn vriend en ik worden naar een hoog tafeltje geleid, vlak naast het terras, waar we zicht hebben op de N14, maar ook op de grote open keuken. 

5 Rooftop is erg groot, maar toch best gezellig.
Annelin Marien Rooftop is erg groot, maar toch best gezellig.

Als we de kaart openslaan, valt mijn vriend, die vegetarisch is, meteen iets op: hij heeft weinig opties hier. Dit is duidelijk een restaurant voor vleesliefhebbers, want de vleesgerechten zijn talrijk, en worden ook benadrukt door een begeleidend tekstje over de herkomst van de zesrib of de leefwijze van de koe waarvan je een filet pur kan bestellen. Ik ben zelf ook niet zo’n vleeseter, maar ik bestel als voorgerecht dan maar carpaccio, en mijn vriend vraagt kaaskroketten. Die zijn zelfgemaakt en lekker, maar worden enkel vergezeld van een paar blaadjes waterkers. Er had wel een slaatje bij gemogen. Mijn carpaccio is niet de allerbeste die ik ooit al heb gegeten, het vlees is nogal dik gesneden, maar het smaakt me, en een leuke extra is de truffelmayonaise erbij.

5 De kaaskroketten zijn slechts vergezeld van een paar blaadjes waterkers.
Annelin Marien De kaaskroketten zijn slechts vergezeld van een paar blaadjes waterkers.
5 De carpaccio is dan weer een rijkelijke portie.
Annelin Marien De carpaccio is dan weer een rijkelijke portie.

Als hoofdgerecht neem ik sint-jacobsvruchten, wat eigenlijk een voorgerecht is, en mijn vriend neemt één van de twee vegetarische gerechten op de kaart, namelijk de Thaise wok. Er mogen dan maar twee vegetarische gerechten op de kaart staan, één ervan is toch al lekker. De wok met noedels smaakt goed, en de knapperige groenten en pindanoten maken er een lekker gerecht van. De sint-jacobsvruchten scoren ook goed: perfect gebakken, er zijn stukjes frisse appel bij geserveerd en ook wat gebakken chorizo. Die chorizo had voor mij niet gemoeten, die smaak is wat te overheersend. Plaats voor een dessertje hebben we niet meer, dus vragen we de rekening. We betalen €84,20, wat best meevalt voor wat we gekregen hebben. Misschien komt een rasechte vleeseter hier nog meer aan zijn trekken, maar ook wij zijn tevreden van onze avond.

5 De sint-jacobsvruchten zijn perfect gebakken en worden opgediend met appel en gebakken chorizo.
Annelin Marien De sint-jacobsvruchten zijn perfect gebakken en worden opgediend met appel en gebakken chorizo.
5 Er mogen dan slechts twee vegetarische gerechten op de kaart staan: deze Thaise wok maakt veel goed.
Annelin Marien Er mogen dan slechts twee vegetarische gerechten op de kaart staan: deze Thaise wok maakt veel goed.

Adres & telefoonnummer:

Liersebaan 123b, 

2240 Massenhoven

Tel: 0479/90.14.11

Site: https://rooftop.top

Prijzen

Voorgerechten: €7 - €15,5

Hoofdgerechten: €14,5 - €28,5

Desserts: €7,5 - €13,5

Openingsuren: 

Van maandag tot zondag tussen 9u. 

De keuken sluit om 22u.

Scores:

Eten: 7,5/10

Bediening: 7,5/10

Comfort: 7/10

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer