De werken aan de Liersebaan in Massenhoven.
Benoit De Freine De werken aan de Liersebaan in Massenhoven.

Werken aan Liersebaan nog niet herbegonnen

Door onvoorziene omstandigheden op de werf zijn de werken aan de Liersebaan in Massenhoven na het bouwverlof nog niet opnieuw opgestart. Wanneer ze opnieuw kunnen beginnen, is nog onduidelijk.

Van 13 juli tot 5 augustus werd door het bouwverlof niet gewerkt aan de Liersebaan in Massenhoven, maar de werken zijn nog steeds niet opnieuw opgestart. Door een onstabiele grondlaag in de huidige fase, moet de aannemer een andere werkmethode voor de fundering toepassen. Dat wordt nu eerst verder onderzocht, vooraleer er een nieuwe planning kan gemaakt worden.

Tussen de brug over de snelweg en de brug over het Albertkanaal is de aannemer voor het bouwverlof begonnen met het vernieuwen van de rijstroken richting Lier en met de bouw van de tunnels onder de Liersebaan en de op- en afrit van de E313. Op 20 augustus gaat de aannemer wel verder met de bouw van de tunnel onder de nieuwe op- en afrit van de E313 richting Antwerpen.

Het gemotoriseerd verkeer op de Liersebaan blijft ondertussen mogelijk in beide richtingen. Fietsers moeten wel nog tot het einde van het project de omleiding via de brug van Viersel volgen. Fietsers die in de Zagerijstraat moeten zijn, kunnen daar enkel vanaf de kant van Lier geraken. Fietsers die vanuit Zandhoven komen, moeten de omleiding over de brug van Viersel volgen om vanaf de Herentalsebaan naar de Zagerijstraat te rijden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer