Bij de plofkraak op een bpost-filiaal in Zaventem zouden de daders 350.000 euro gestolen hebben.
Baert Marc Bij de plofkraak op een bpost-filiaal in Zaventem zouden de daders 350.000 euro gestolen hebben.

350.000 euro buit bij plofkraak Zaventem, maar daders kunnen er mogelijk niets mee doen

Bij de plofkraak op een filiaal van bpost in Zaventem dinsdagochtend zouden de dieven in enkele minuten tijd 350.000 euro gestolen hebben. Dat meldt de VRT. Volgens bpost traden de inktcassettes in de geldkoffers wel in werking, waardoor het geld besmeurd zou zijn met inkt en dus niet meer bruikbaar is.

De plofkraak werd dinsdag rond 4.30 uur op een filiaal van bpost langs de Leuvensesteenweg in Zaventem gepleegd. De daders braken een schuifdeur open en lieten een geldautomaat ontploffen, vermoedelijk met gas. De lokale politie van Zaventem ging meteen ter plaatse, net als de brandweer, aangezien de explosie ook een brand had veroorzaakt. De daders bleken echter al gevlucht en waren met verschillende geldkoffers aan de haal gegaan.

Volgens de openbare omroep is er in totaal 350.000 euro gestolen. Het nieuws wordt bevestigd in kringen nabij het onderzoek. Het parket Halle-Vilvoorde wil dat echter niet bevestigen. “We communiceren niet over de grootte van de buit”, klinkt het. Ook bpost wil niet bevestigen of er 350.000 euro verdwenen is. “Wel kunnen we meedelen dat alle inktpatronen afgegaan zijn toen de geldkoffers verwijderd werden”, zegt Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van bpost.

Vraag is dus of het gestolen geld nog bruikbaar is. Als de veiligheidsprocedure in werking is getreden en de inktcassettes in de geldkoffers ontploften, dan is het geld besmeurd met inkt en is het waardeloos.

Bij de plofkraak vielen geen gewonden, maar de materiële schade is aanzienlijk. Daardoor zal het postkantoor de komende dagen gesloten blijven.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Peeters

    Waarom moet daar 350000 euro insteken ,niets van geloven.

Lees meer