5 De Belgen zijn het hopeloze wachten in Cancun meer dan beu. Al sinds maandag zitten ze vast in Mexico.
rv De Belgen zijn het hopeloze wachten in Cancun meer dan beu. Al sinds maandag zitten ze vast in Mexico.

350 Belgen kunnen na 4 dagen eindelijk vertrekken uit Mexico: “Net op tijd, want de emoties laaiden stilaan hoog op”

Vier dagen lang zaten 350 Belgen vast in Mexico door een technisch defect aan een vliegtuig van Tui, maar donderdagmiddag zijn ze eindelijk naar België teruggekeerd. De problemen begonnen maandagmiddag en geraakten maar niet opgelost. “De emoties laaiden stilaan hoog op, dus we zijn tevreden dat we eindelijk naar huis kunnen”, lieten reizigers weten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Maandag hadden de 350 Belgen na een deugddoende vakantie in Mexico huiswaarts moeten keren. Maar op de luchthaven van Cancun werden ze van het kastje naar de muur gestuurd. “Pas na drie uur kregen we informatie en bleek dat het vliegtuig – een Dreamliner - wegens een technisch probleem niet kon vertrekken”, vertelt een gestrande Lieven Lammens. “’s Avonds werden we uiteindelijk naar verschillende hotels gebracht. Daar hebben we drie nachten geslapen.”

Vandaag om 6 uur lokale tijd (12 uur onze tijd) zouden de 350 Belgen uiteindelijk toch kunnen terugkeren, maar al snel bleek dat er opnieuw een probleem was. Toen de boordcommandant liet weten dat het toestel aan een controle onderworpen werd en er mogelijk niet naar België teruggekeerd kon worden, werden de wachtenden ongeduldig. “De mensen waren het dan ook stilaan beu”, aldus nog Lieven Lammens. “Drie dagen wachten is genoeg geweest. De emoties laaiden soms hoog op, maar gelukkig stak een lokaal bandje ons een hart onder de riem.”

Wisselstuk

Uiteindelijk kregen de Belgen omstreeks 15.45 uur onze tijd (9.45 uur lokale tijd) te horen dat de controles positief waren en dat ze toch naar huis konden. Onder de gestrande reizigers was ook een vijftigtal klanten van reisbureau De Blauwe Vogel uit Sint-Truiden. “De problemen begonnen maandag door een technisch defect aan het vliegtuig”, zegt Tui-woordvoerder Piet Demeyere.

5 Lieven Lammens en zijn vrouw Bianca Falla konden vandaag dan toch vertrekken vanuit Cancun.
rv Lieven Lammens en zijn vrouw Bianca Falla konden vandaag dan toch vertrekken vanuit Cancun.

“Er moest een wisselstuk overgevlogen worden, maar dat neemt uiteraard heel wat tijd in beslag. Vandaag stond het vertrek gepland, maar door een probleem met de generator in het toestel, kon het vliegtuig niet op tijd vertrekken. Na een grondige controle bleek alles alsnog in orde, zodat er finaal toch gevlogen mocht worden.”

Behalve de drie overnachtingen en de catering op hotel krijgen de 350 reizigers ook een tegemoetkoming van 600 euro per persoon.

5 Lachende gezichten bij de Belgen wanneer ze na vier dagen eindelijk op het vliegtuig mogen.
rv Lachende gezichten bij de Belgen wanneer ze na vier dagen eindelijk op het vliegtuig mogen.
5 Een lokaal muziekbandje zorgt voor de nodige sfeer tussen de gestrande reizigers.
rv Een lokaal muziekbandje zorgt voor de nodige sfeer tussen de gestrande reizigers.
5 Al voor de vierde dag zitten de 350 Belgen vast in Cancun.
rv Al voor de vierde dag zitten de 350 Belgen vast in Cancun.

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diana De Wit

    4 dagen extra gratis + 600€, waarom klagen??????

  • jean pierre brunson

    de mensen die moesten vertrekken uit Zaventem met DAT vliegtuig toen het zou landen in Za wel die hebben misschien 3 dagen in Z moeten blijven geef mij maar Mex dan of hebben ze dan een vervanging gevonden??

Lees meer