De Zaventemse moslimgemeenschappen overhandigden 100 voedselpakketten aan De Zoekmand.
Baert Marc De Zaventemse moslimgemeenschappen overhandigden 100 voedselpakketten aan De Zoekmand.

De Zoekmand krijgt 100 ramadanpakketten van Zaventemse moslimgemeenschap

De Zaventemse moslimgemeenschap heeft maar liefst honderd ramadanpakketten overhandigd aan vzw De Zoekmand. Die heeft de pakketten op haar beurt verdeeld onder de mensen die er maandelijks nood aan hebben.

Door de huidige coronacrisis valt het hele ramadangebeuren wat in het water. Zo mogen moslims geen kleine of grote ontmoetingen houden, terwijl de Marokkaanse en Turkse gemeenschappen normaal iftars voor het grote publiek organiseren. Tijdens zo’n iftar nodigen ze iedereen uit om mee aan tafel te schuiven voor een traditionele maaltijd. Door de coronamaatregelen kunnen die iftars nu niet plaatsvinden, dus ging de moslimgemeenschap op zoek naar een alternatief.

Aangezien heel wat mensen dringende nood aan voedsel hebben, werden ramadanpakketten opgesteld. De pakketten bestaan naast droge voeding uit een aantal lekkernijen uit de islamitische keuken, zoals dadels, tulumba en chebekia. De Marokkaanse en Turkse moslimgemeenschappen overhandigden honderd pakketten aan vzw De Zoekmand in Zaventem, die ze op haar beurt verdeelde onder de mensen die het nodig hebben.

“Met dit initatief willen we iedereen die het echt zwaar heeft een hart onder de riem steken”, zeggen de voorzitters van de beide moslimgemeenschappen.

Lees meer