Photo News

Deel toekomstig gebouw Brussels Airport Company ingestort: 3 lichtgewonden

Op de luchthaven van Zaventem is vrijdagochtend – net op het moment dat er een herdenkingsplechtigheid voor de aanslagen van drie jaar geleden plaatsvond – een deel van een gebouw ingestort. Het gaat om het toekomstig gebouw van The Brussels Airport Company. Op de werf vielen drie lichtgewonden.

De exacte omstandigheden van het ongeval moeten nog onderzocht worden, maar volgens de eerste vaststellingen werden liep het bij het aanbrengen van de vloerplaat op de eerste verdieping mis. Drie arbeiders die op de vloerplaat stonden, donderden samen met de welfsels zowat vier meter naar beneden. Ze liepen daarbij lichte verwondingen op. “Het gaat om de werf van ons toekomstig gebouw, dat naast de iconische Sky Hall gebouwd wordt”, zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport. “Dat nieuwe pand zou in 2021 klaar moeten zijn. De omvang van de schade is momenteel nog niet bekend.”

De werken werden er tijdelijk stilgelegd en de werf is momenteel afgesloten voor verder onderzoek.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer