Kruispunt Woluwedal en Statieplaats gaat vandaag opnieuw open

Het Agentschap Wegen en Verkeer stelt het kruispunt van Woluwedal met de Statieplaats vandaag na de ochtendspits terug open voor het verkeer.

Kraainem


Vanaf dan kan het verkeer opnieuw de Statieplaats in en uitrijden volgens het principe van recht in, recht uit en met behoud van de keerpunten op de gewestweg Woluwedal. Ook het containerpark van Kraainem, dat door de omleiding van Woluwedal naar de Oudstrijderslaan gesloten was, wordt weer toegankelijk. De riolering is aangelegd en de rijweg is volledig vernieuwd.


Van 10 tot 31 juli wordt er niet gewerkt op Woluwedal wegens het jaarlijks bouwverlof van de aannemer. In augustus worden de werken op de Leuvensesteenweg hervat. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zullen de werken op de Leuvensesteenweg eind augustus niet beëindigd worden.


In de voorbije weken is vastgesteld dat het gewelf van een bestaande ondergrondse constructie eerst moet worden hersteld, alvorens de aannemer de koker van de Woluwebeek en de rijweg kan vernieuwen. Omdat die herstellingswerken niet inbegrepen waren in de planning van de aannemer, zullen de werken ter hoogte van de Leuvensesteenweg pas in het najaar van 2017 beëindigd worden.


Wegen en Verkeer wil de bijkomende werken op de Leuvensesteenweg zo weinig mogelijk impact laten hebben op de totale duur van de werken.


Op dit moment wordt de nieuwe verkeerssituatie met de verschillende partijen besproken. Het systeem van de keerpunten blijft tot het einde van de werken behouden en het verkeer zal op de gewestweg Woluwedal altijd kunnen blijven rijden.


Begin augustus zal Wegen en Verkeer meer informatie over de nieuwe verkeerssituatie communiceren. (DBS)

Lees meer