2 Zaventem Hoogstraat
Dieter Nijs Zaventem Hoogstraat

Opnieuw exhibitionist opgedoken in Zaventem

In Zaventem is dinsdagavond opnieuw een exhibitionist opgedoken. Vlakbij het commissariaat van de lokale politie werd een jonge vrouw lastiggevallen door een man die zijn geslachtsdelen toonde. Maandag was al een 32-jarige man uit Asse opgepakt die zich schuldig maakte aan verschillende feiten van exhibitionisme. Hij heeft echter niets met het nieuwe geval te maken.

Het incident werd aan het licht gebracht door een collega van het slachtoffer, die stewardess is bij Ryanair. “Toen zij thuis kwam in het centrum van Zaventem werd ze aangesproken door een in het zwart geklede man met blond haar”, klinkt het. “Hij stelde een vraag en toonde haar dan zijn edele delen.”

De feiten vonden omstreeks 19.30 uur plaats, tussen het politiecommissariaat en Zavo Campus Hoogstraat. Het slachtoffer heeft ondertussen ook klacht ingediend bij de politie. “De lokale recherche is bezig met een onderzoek”, zegt Ellen Vanderpoel van de lokale politie. “De identiteit van de dader is nog onbekend, maar we hopen die te kunnen achterhalen. Er was bij het incident geen sprake van geweld of aanrakingen.”

Geen link met exhibitionist uit Asse 

Politie en parket benadrukken wel dat de dader niet de dertiger uit Asse is die maandag was opgepakt omdat hij tussen 2016 en 2018 verschillende feiten van exhibitionisme zou gepleegd hebben in de gemeente. Die man bekende intussen een deel van de feiten die hem ten laste gelegd worden, maar werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. De dader van dinsdag is volgens de politie duidelijk een andere persoon.

Ondanks dat beide zaken snel op elkaar volgden, is het niet zo dat Zaventem kampt met een golf van exhibitionisten. “De afgelopen maanden hadden we nog één andere zaak”, klinkt het bij de politie. “De dader daar zou de man uit Asse zijn geweest. Het is trouwens dat incident dat tot zijn identificatie heeft geleid.”

2 Zaventem Hoogstraat
Dieter Nijs Zaventem Hoogstraat

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ludo Hermans

    Beste exhibitionist (alhoewel), doe eens een rechter of politicus! Je wordt net zoals in Zaventem, zelfs na 40 feiten toch niet gestraft

  • Gerard Braeckmans

    Die moet toch gemakkelijk te herkennen zijn met zijn leuter bloot?

Lees meer