De organisatoren van de Patattencross leggen de laatste hand aan het ietwat vernieuwde parcours.
Lukas De organisatoren van de Patattencross leggen de laatste hand aan het ietwat vernieuwde parcours.

Tiende editie Patattencross met Willy Sommers als hoofdact

Komend weekend vindt rond het voetbalveld van SK Nossegem de tiende editie van de Patattencross plaats. Op zaterdag springt de jeugd op de cyclocrossfiets, terwijl de volwassenen op zondag door de modder ploeteren. Nadien kan er meegezongen worden met Willy Sommers.

De Patattencross is inmiddels al aan de tiende editie toe. Ondertussen vindt het evenement al enkele jaren op twee dagen plaats. Ook dit jaar weerklinkt het eerste startschot al op zaterdag. “Om 13 uur beginnen de miniemen 8 jaar eraan”, zegt Marc De Cock, één van de organisatoren. “Nadien komen ook nog de 9-, 10- en 11-jarigen aan de start te staan. Tussen 15 en 16.30 uur is het de beurt aan de aspiranten tussen 12 en 14 jaar oud.”

Op zondag worden de provinciale kampioenschappen van de masters, de amateurs, dames jeugd, nieuwelingen, junioren, beloften en elites zonder contract gereden. “Om 17.15 uur staat de traditionele Gentlemen’s Cross op het programma”, aldus nog De Cock. “Opnieuw kan iedereen die over een fiets beschikt zich inschrijven en zich een echte cyclocrosser wanen. Het parcours is dit jaar ietwat anders dan de voorbije jaren.”

Gratis optreden Willy Sommers

Omdat de Patattencross aan een jubileumeditie toe is, strikten de organisatoren Willy Sommers voor een gratis optreden in de tent. Na Pukkelpop afgelopen zomer wil de zanger nu ook Nossegem in vuur en vlam zetten. Nadien volgt er nog een afterparty met dj Jo.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer