Een toestel van Ethiopian Airlines moest maandagavond  later vertrekken van op Brussels Airport nadat passagiers amok maakten aan boord.
belga Een toestel van Ethiopian Airlines moest maandagavond later vertrekken van op Brussels Airport nadat passagiers amok maakten aan boord.

Tumult op vliegtuig wanneer blijkt dat gerepatrieerde man aan boord zit: politie pakt twee opstandelingen op Zaventem op

De federale politie heeft maandagavond op Brussels Airport twee opstandige passagiers van een vliegtuig van Ethiopian Airlines geplukt. De twee vernamen dat één van de medepassagiers op bevel van de overheid gerepatrieerd werd en maakten amok. Daarop weigerden enkele andere passagiers op hun stoel plaats te nemen. De repatriëring werd gestaakt en de twee opstandelingen werden bestuurlijk opgepakt.

De feiten speelden zich maandagavond op het tarmac op de luchthaven van Zaventem af. Een vliegtuig van Ethiopian Airlines stond klaar om te vertrekken, maar toen twee passagiers vernamen dat één van de medepassagiers – een Somaliër - naar zijn thuisland gerepatrieerd werd, riepen ze de andere inzittenden op om de repatriëring tegen te houden. Er ontstond tumult en enkele passagiers volgden de oproep van de opstandelingen en weigerden op hun stoel te gaan zitten. “De agenten van de federale politie die alles mee moesten begeleiden, besloten de repatriëring te staken omdat de veiligheid aan boord niet langer gegarandeerd kon worden”, klinkt het bij de federale politie. “De twee passagiers die voor de opstand zorgden, werden bestuurlijk aangehouden en mochten niet vertrekken.”

Of er tijdens het tumult geweld gebruikt werd, is nog niet duidelijk. Volgens bronnen was het al de vierde repatriëringspoging van de Somaliër. Waarom de drie vorige pogingen gestaakt werden, is niet bekend. De twee passagiers die maandagavond opgepakt werden, zouden de Somaliër niet gekend hebben.

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • luc Cuypers

    En wat heeft madammeke De Block daarop te zeggen ? Het is weer de schuld van Francken zeker ?

  • Jurgen Devries

    Harry herkes dat is toch een grap hoop ik? Dat is geen mens in nood hé. Jij weet net zo goed als al de rest dat je niet voor niks gerepatrieerd word he.

Lees meer