Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Vader die kinderen aan school in Zaventem wil afzetten, zit ‘s ochtends vroeg onder invloed van drugs achter stuur

De lokale politie van Zaventem heeft vanochtend voor schooltijd een repressieve actie ‘jongeren en drugs’ in de schoolomgevingen gehouden. De actie kwam er in samenspraak met de directies van secundaire scholen Zavo en GO!-atheneum. Twee meerderjarige scholieren hadden drugs op zak. Opvallend: ook een vader liep tegen de lamp. Hij wilde zijn kinderen aan school afzetten, maar was onder invloed van drugs.

Alle leerlingen van de twee secundaire scholen moesten de stille drugshonden van de federale politie passeren alvorens ze door de schoolpoort mochten. Bij twee meerderjarige scholieren werd een kleine gebruikshoeveelheid cannabis aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen.

Tegelijkertijd onderwierp het verkeersteam 169 bestuurders in de buurt van de scholen aan een ademtest. Ondanks het vroege uur blies één bestuurder positief. Ze speelde haar rijbewijs meteen voor vijftien dagen kwijt. Een andere bestuurder reed onder invloed van drugs. Ook hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor twee weken inleveren. Het ging om een vader die zijn minderjarige kinderen aan school kwam afzetten. In de wagen vond een drugshond ook een kleine hoeveelheid cannabis.

Rond de middag trok een politiepatrouille te voet door de schoolomgevingen. Bij de controle van een groepje rondhangende jeugd werd een jongere betrapt met een vouwmes.

Lees meer