Bij vorige opruimacties werden ettelijke zakken met zwerfvuil gevuld.
Lukas Bij vorige opruimacties werden ettelijke zakken met zwerfvuil gevuld.

Zaventemnaren zaterdag de straat op om zwerfvuil op te ruimen

Onder de noemer zaventemproper.be trekken zowat honderd inwoners van Zaventem op zaterdag 27 april door de straten van de luchthavengemeente om zwerfvuil op te ruimen. Ze worden ondersteund door afvalintercommunale Interza, die onder meer grijpers en vuilniszakken ter beschikking stelt. Ook enkele grote bedrijven nemen deel aan de opruimactie. Er wordt om 10 uur verzameld aan de kerken in de vier deelgemeenten.

Zaventemproper.be wordt twee keer per jaar georganiseerd door inwoner Ivo Radelet. Gemiddeld worden er per actie twee containers met zwerfvuil opgehaald.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Stella Birkenbrau

    "Effe snel dat groepsportret pfotobomben en vriendelijk staan zwaaien. Goed voor me pr.", dacht Eric. Alleen... het bleek een foto voor een prijzenswaardige pro-milieu actie 'ad hoc. Uitschuivertje Eric...

  • Stella Birkenbrau

    Zaventemproper is een top initiatief. Vraag maar eens an dhr. rennen, uiterst rechts op de foto. Hij en z'n partij zijn dan wel geen fan is van een milieu- en klimaatplan 'ad hoc' maar hij staat toch maar mooi bij op de foto te zwaaien.

Lees meer