De politie Het Houtsche maakt onder meer succesvol gebruik van WhatsApp-groepen.
ANP XTRA De politie Het Houtsche maakt onder meer succesvol gebruik van WhatsApp-groepen.

Bijna een derde minder woninginbraken in Oostkamp, Beernem en Zedelgem

Het aantal woninginbraken in de politiezone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem en Zedelgem) is vorig jaar met bijna een derde gedaald. Ook het aantal diefstallen uit voertuigen en inbraken in bedrijven nam sterk af.

Het wordt bijna traditie: jaar na jaar daalt het aantal inbraken in Oostkamp, Zedelgem en Beernem. De lokale politie Het Houtsche investeerde het voorbije decennium sterk in buurtinformatienetwerken, ANPR-camera’s en WhatsApp-groepen voor handelaars, en dat is te zien aan de criminaliteitscijfers van de zone. Ook in 2018 tonen die een bijzonder positieve trend. Waar er in 2017 nog 141 woninginbraken werden geregistreerd, waren dat er vorig jaar nog maar 98: een daling met 30 procent. Het aantal diefstallen uit voertuigen daalde dan weer met liefst 57 procent: van 91 naar 39. Naast de woninginbraken daalde vorig jaar ook het aantal inbraken in bedrijven. In 2018 werden door Het Houtsche 26 dergelijke misdrijven vastgesteld. Een jaar eerder waren dat er nog 34. Verder daalde ook het aantal drugsgerelateerde misdrijven met 36 procent. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer