In Loppem zijn de werken al een paar maanden aan de gang.
Benny Proot In Loppem zijn de werken al een paar maanden aan de gang.

E40-oprit naar Oostende in Loppem gaat weer open

Vanaf maandag 20 mei start de tweede fase van de ingrijpende aanleg van de rotonde op de N397 Koning Albert I-laan ter hoogte van de afrit Loppem van de E40. 

In de eerste fase werd de westkant aangelegd, nu is het de beurt aan de oostkant. Net zoals tijdens de eerste fase blijft verkeer mogelijk vanuit Brugge richting Loppem op de N397. Omgekeerd zal het verkeer vanuit Loppem richting Brugge dezelfde omleiding volgen als in de eerste fase: via de oprit 7 Loppem richting Brussel en vervolgens het knooppunt E40/E403 naar de N31 en de N397.

De op- en afrit die aansluit op het al aangelegde gedeelte van de rotonde gaat open. Komende vanuit Brugge kun je dus de oprit nemen naar Oostende. Verkeer op de E40 komende vanuit Brussel kan nu niet meer de afrit 7a nemen maar moet via de afrit 7b rijden, maar kan dan enkel richting Loppem rijden en niet richting Brugge. Wie vanop de E40 naar Brugge wil rijden neemt afrit 8 (knooppunt E40/E403). De op- en afrit nr. 7a, die aan de kant van het dubbelrichtingsfietspad ligt, worden definitief afgesloten.

Rond midden juli zal de weg geasfalteerd worden. Het einde van de werken is voorzien tegen 19 juli, maar de rotonde zal pas na het bouwverlof worden opengesteld omdat het beton nog moet uitharden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer