Honderden reizigers geëvacueerd na uur op stilgevallen trein zonder airco

Meer dan 400 reizigers van een trein richting Oostende zijn afgelopen middag geëvacueerd in Loppem. De trein vanuit Kortrijk kreeg te kampen met panne en stond al anderhalf uur stil, zonder airco. Het rampenplan werd iets voor 12 uur afgekondigd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Rode Kruis, ziekenwagens, de MUG-heli, de brandweer en de politie snelden ter plaatse. Bussen van De Lijn en touroperators werden opgeroepen om de gestrande reizigers naar het station van Brugge over te brengen. De meer dan 400 treinreizigers werden een voor een uit de wagons geholpen en kregen water en koeken van het Rode Kruis. Enkele reizigers waren het wachten op de trein al beu geraakten begonnen een gat de kloppen in het raam van een wagon met een noodhamertje. 

Op de trein begon volgens sommige reizigers hier en daar wat paniek uit de breken bij de allerjongsten en oudsten, maar zijn verder geen incidenten gebeurd. Volgens Thomas Baeken van Infrabel zijn er geen gewonden gevallen en verliep de evacuatie vlot. De MUG-helikopter was preventief opgeroepen maar diende niet tussen te komen.

4 De laatste reizigers worden van de trein geholpen.
Bart Boterman De laatste reizigers worden van de trein geholpen.
4 Reizigers wachten op een bus die hen moet overbrengen naar het station van Brugge.
Bart Boterman Reizigers wachten op een bus die hen moet overbrengen naar het station van Brugge.
4 Reizigers stappen richting de bus.
Bart Boterman Reizigers stappen richting de bus.
4 Iemand maakte een gat in het raam van de trein met een noodhamertje.
Bart Boterman Iemand maakte een gat in het raam van de trein met een noodhamertje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer