Sinds maandag is de slachterij gesloten.
JHM Sinds maandag is de slachterij gesloten.

Stad Torhout belooft logistieke steun aan VDAB na faillissement van pluimveeslachterij Lammens

Het nieuws dat pluimveeslachterij Lammens in de Wijnendale-Stationsstraat na 85 jaar failliet werd verklaard is ook hard aangekomen bij de stad Torhout. “We bekijken waar we kunnen helpen, vooral om de VDAB bij te staan”, zegt burgemeester Kristof Audenaert. 

Woensdag raakte bekend dat pluimveeslachterij Lammens maandag de deuren heeft gesloten en 167 werkkrachten ontslagen werden. Hun toekomst is erg onzeker en momenteel zijn zij allen werkloos. Zelfs als er snel een overnemer gevonden kan worden - de gesprekken met de curatoren en een kandidaat-overnemer zijn volop bezig - is het weinig waarschijnlijk dat alle werkkrachten opnieuw aan de slag kunnen. Wellicht voor minstens de helft van hen is dat niet het geval. En dus betekent dit dat heel wat ontslagen werknemers bij de VDAB moeten aankloppen. 

“Het nieuws van de sluiting is een drama voor die mensen”, zegt burgemeester Kristof Audenaert. “En ook voor de stad Torhout is dit een zwarte dag, want het van oorsprong familiebedrijf ligt al 85 jaar in de stad en is erg gekend. We hebben geen zicht op hoeveel arbeiders er ook daadwerkelijk in Torhout wonen, maar hun aantal zal zeker niet gering zijn. Vandaag (donderdag, red.) komen we in contact met de VDAB om te kijken waar wij hen als stad kunnen bijstaan. Het zal in eerste instantie de VDAB zijn die de ontslagen werknemers zal opvangen. Maar wij als stad willen hen met raad en daad bijstaan en helpen waar we kunnen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan logistieke steun als de VDAB daar om vraagt, bijvoorbeeld in het aanbieden van vergaderzalen voor als zij infomomenten zouden willen inlassen. Daarover komt er deze week meer duidelijkheid.” 

Pluimveeslachterij Lammens is met 167 werknemers één van de grootste, zoniet de grootste private, werkgever in de stad Torhout.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer