4 Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil.
Photonews Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil.

Exclusief voor abonnees

Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “West-Vlaanderen kan dé klimaatprovincie worden”

Lijsttrekker voor de Kamer pleit voor meer groene energie en wil de fiets meer promoten

Hij is 45 jaar, maar raast nog altijd door de politiek als een sneltrein. “Ik heb zin om er nog eens 22 jaar voor te gaan, tot mijn 67ste”, zegt gewezen pensioenminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De kopman van de West-Vlaamse Kamerlijst staat bekend voor zijn scherpe visie. Hij werpt steeds nadrukkelijker een dam op tegen extreem-rechts. “Mensen tegen elkaar opzetten leidt tot conflict. Diversiteit is de realiteit.” Maar Van Quickenborne heeft nog meer uitgesproken meningen. Hij is tegen het afschaffen van bedrijfswagens, vindt kernenergie passé, steunt flexi-jobs, wil het gemiddeld pensioen van zelfstandigen laten optrekken, wil het SWT laten uitdoven en wil meer macht voor de steden. Zet je schrap voor een interview aan een rotvaart.

Waar is de tijd dat je een jointje in het parlement wou roken.

“Twintig jaar geleden, de tijd vliegt. Ik heb een serieus traject afgelegd, nationaal en lokaal. Die combinatie heeft van mij een stevig politicus gemaakt. Ik heb bewezen dat ik ook dingen doe. Dat het niet alleen spreken en beloven is. Zo heb ik veel gewerkt rond pensioenen. En moeilijke boodschappen gebracht.”

Een meerderheid van de Vlamingen steunt legalisering van cannabis, blijkt uit onze stemtest. Was je jouw tijd te ver vooruit?

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Floris Janssens

    quickie,hebben die zelfstandigen evenveel bijgedragen als de gewone werknemers en ambtenaren voor hun pensioen ? en hoeveel hebben ze niet aangegeven en zwart gewerkt ? uw partij is berucht om de gewone man te belasten en de rijken te ontlasten onder het motto werk!

  • LUC MASSCHELEYN

    Quickie denkt dat hij de wereld kan redden in het klimaatprobleem. We mogen ons dus verwachten aan extra grote onkosten en belastingen.

Lees meer