In Zedelgem wordt het lokaal winkelen gestimuleerd met een actie 'Koop lokaal'.
RV In Zedelgem wordt het lokaal winkelen gestimuleerd met een actie 'Koop lokaal'.

Win cadeaubonnen als je lokaal koopt: “Onze handelaars verdienen een duw in de rug”

Van 30 juni tot en met 18 augustus kunnen inwoners van Zedelgem cadeaubonnen winnen als ze deelnemen aan de campagne ‘Koop lokaal, ga op ontdekking bij je lokale handelaar’. Dat is een actie van de gemeente om de handelaars een duwtje in de rug te geven.

De campagne bestaat uit raamaffiches die door de handelaars verspreid worden via de klanten die in de handelszaken op ontdekking komen en wordt ondersteund door het campagnebeeld dat op grote spandoeken in het Zedelgemse straatbeeld verschijnt. Een prijzenpot van te winnen lokale cadeaubonnen moet de Zedelgemnaar extra motiveren om in eigen dorp inkopen te doen. “Nu er stelselmatig een versoepeling komt van de coronamaatregelen, moeten we de hardst getroffen sectoren helpen”, zegt burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-NW). 

“De Zedelgemse cadeaubon is voor de ondernemer of handelaar volledig kosteloos. We beschikken in elke deelgemeente over een mooi aanbod en een breed gamma aan producten en diensten om lokaal te winkelen. We vragen de burger niet alleen om lokaal te kopen, maar vragen ook om eens meer op ontdekking te gaan in eigen gemeente en zich nog meer open te stellen voor het aanbod van de winkelier van hier.” 

Het schepencollege zal in de periode tussen 30 juni en 18 augustus Zedelgemse cadeaubonnen verloten onder burgers die de affiche ophangen en hun deelnamevignet aan het gemeentebestuur bezorgen. Dit laatste kan door een ingevuld vignet  in de brievenbus van het gemeentehuis te steken of door het zelf in de box in de onthaalruimte van het gemeentehuis te deponeren. 

Lees meer