3 Bram De Mets (22) uit Zele zingt vrijdag tijdens de liveshow van The Voice.
VTM Bram De Mets (22) uit Zele zingt vrijdag tijdens de liveshow van The Voice.

Bram (22) maakt mooie weer in ‘The Voice’: “Zeelse organisatoren mogen mij altijd bellen voor optreden”

Zelenaar Bram De Mets maakt vrijdagavond zijn opwachting in de liveshows van VTM-talentenjacht The Voice. Met zijn prachtige stem verblufte hij de afgelopen weken de kijkers én de jury. “Pas toen ik niet door mijn ingangsexamen toneel raakte, heb ik beslist om mij volledig op muziek te werpen”, vertelt hij.

Zelenaars die Bram nog niet aan het werk zagen in de uitzendingen van The Voice kunnen hem misschien kennen van Theater Rhetorika. “Ik was jarenlang actief bij de jeugdtoneelgroep en later ook bij de volwassenen”, vertelt de enthousiaste jongeman.

Enkele jaren terug besloot hij echter om zich volledig op een muzikale carrière te storten. “In het toneel kruip je in de huid van een personage en moet je een bepaald gevoel creëren. Bij muziek zing ik enkel liedjes die ik zelf graag wil zingen en komt dat gevoel spontaner. Het voelt natuurlijker aan.” Uiteindelijk gaf een mislukt ingangsexamen hem het finale duwtje in de juiste richting. “Ik wilde studeren aan de toneelopleiding van het KASK in Gent, maar werd afgewezen. Dat deed me finaal besluiten om volledig voor muziek te kiezen.”

3 Team Bart met Bram, Karim, Petra
VTM Team Bart met Bram, Karim, Petra

Ingeschreven door mama

Het was uiteindelijk zijn mama die Bram inschreef voor The Voice. “Ze was me enkele jaren aan het aanmoedigen en uiteindelijk heeft ze gewoon zelf het heft in handen genomen”, lacht de Zelenaar. De beslissing heeft hem echter nog geen windeieren gelegd. Met zijn eigen versie van ‘Cannonbal’ van Damien Rice verblufte Bram de juryleden tijdens zijn ‘Blind Auditions’.

Uiteindelijk werd Bart Peeters zijn coach. “Een geweldige mens en muzikant. Ik ben al fan sinds mijn zesde toen zijn cd ‘Slimmer dan de zanger’ uitkwam. De samenwerking is geweldig. We zitten op dezelfde golflengte.”

3
VTM

ADHD

In eigen gemeente en de regio deed Bram al ervaring op tijdens een optreden op zijn voormalige school Pius X, in verschillende culturele centra en op het evenement ‘Zit stil’ dat ADHD-patiënten in de kijker zet. “Zelf heb ik ook ADHD. Dat is soms een zegen, maar soms ook een uitdaging. Ik kan mijn energie kwijt op een podium en het heel goed projecteren naar een publiek. Aan de andere kant is het iets moeilijker om me ingetogen te houden bij nummers die iets rustiger zijn. Bart is hiervoor een hele goede coach en hij traint me hiervoor. Vrijdag zal je het resultaat hiervan zien”, vertelt hij. “Bij Theater Rhetorika leerde ik dan weer hoe ik mijn zenuwen op het podium kan omzetten in positieve energie.” Bram hoopt dat zijn deelname aan The Voice het pad kan effenen voor nieuwe podiumervaringen. “Zeelse organisatoren mogen mij in elk geval bellen”, lacht hij.

The Voice van Vlaanderen vrijdag vanaf 20.40 uur op VTM.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer