De dief heeft zeker tien minuten met het schilderij op zijn hoofd door het centrum van Zele gelopen.
RV De dief heeft zeker tien minuten met het schilderij op zijn hoofd door het centrum van Zele gelopen.

Dief die loodzware 'Michelangelo' stal nog altijd niet gevonden

De dief die een schilderij - mogelijk een echte Michelangelo - uit de Sint-Ludgeruskerk in Zele stal, blijft spoorloos. Na de opsporingsberichten zijn een tiental tips binnengekomen, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Maar een doorbraak bleef uit. 

De diefstal van het schilderij vond op 11 januari plaats tussen 5 en 6 uur. De dief is de kerk binnengegaan via de sacristie en de cilinder van de groene buitendeur werd afgebroken. Een dag eerder, op 10 januari tussen 5 uur en 5.20 uur werden ook al verdachte handelingen opgemerkt aan beide toegangsdeuren aan de achterkant van de kerk.

De verdachte zou een jongeman zijn van zeventien à twintig jaar oud. Hij droeg donkere kledij met grijze kap en had een donkere rugzak bij zich die hij in zijn handen droeg. Uit camerabeelden bleek dat de dader minstens tien minuten met het zware schilderij op zijn hoofd stapte. Hij wandelde van de kerk via De Deckerstraat en de Lokerenbaan in de richting van de spoorweg. De laatste beelden van de man werden gemaakt net voorbij de overweg ter hoogte van de Lokerenbaan. 

Echte Michelangelo

Pastoor Jan Van Raemdonck vermoedt dat het werk van de hand is van Michelangelo zelf, en dat zou binnenkort ook onderzocht worden door een Italiaanse specialiste. Verschillende internationale experts betwijfelen echter of het om een werk van Michelangelo gaat.

De federale politie verspreidde een opsporingsbericht, en ook de internationale politie-organisatie Interpol, die gespecialiseerd is in kunstroven, deed een oproep naar getuigen. 

Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met de federale politie via het gratis nummer 0800/30.300.

Bekijk ook:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer