3 Brian Borms is ondertussen al twee jaar vermist.
RV Brian Borms is ondertussen al twee jaar vermist.

Twee jaar na het verdwijnen van Brian Borms nog steeds geen enkel spoor gevonden, maar familie blijft hoopvol: “Overtuigd dat er ooit antwoord komt op al onze vragen”

De familie van Brian Borms blijft hoopvol dat de zaak ooit opgehelderd zal worden. Op 31 mei 2017 verliet Brian het ouderlijke huis in Zele en vertrok hij naar Antwerpen, kort nadien keerde hij terug. In Lokeren belde hij naar zijn moeder om te vragen of ze hem kon komen halen, maar bij aankomst was Brian nergens meer te bespeuren. Vorige week werd er nog gezocht in een woning in de Bosstraat in Zele, maar ook daar werd geen spoor naar de twintiger gevonden. “Ondanks alles zijn we blij dat de speurders nog steeds zoeken naar Brian”, vertelt zijn nicht Kim Floryn.

Het is mei 2017 wanneer Brian het ouderlijke huis verlaat, met de bankkaart en de telefoon van zijn mama Marie. Hij haalt verschillende keren geld van de rekening en blijft maandenlang onder de radar. Hij werd gezien in Antwerpen en Borgerhout, en keerde later terug naar huis. In het station van Lokeren belde hij naar zijn moeder om hem te komen ophalen, maar daar werd hij nooit aangetroffen. Sindsdien is Brian spoorloos. “Nog elke dag stelt zijn moeder zich de vraag of ze daar te laat was aangekomen”, zegt zijn nicht Kim Floryn. 

Aan het telefoontje was niets abnormaal te merken. “Behalve één ding. Toen zijn mama vroeg of er iets gebeurd was, antwoordde hij met ja en nee, maar meer zei hij niet. Tot op vandaag is het dus nog altijd niet duidelijk wat er is gebeurd”, klinkt het. Het laatste gsm-signaal werd opgenomen op 5 juni 2017 aan een gsm-mast in Overmere. Sindsdien werd er daar meermaals gezocht. Vorige week vrijdag werd er dan na lange tijd opnieuw naar Brian gezocht in een woning van een gedetineerde. “We weten dat hij daar soms langs ging toen die persoon daar nog woonde", aldus Kim. “Maar tot daar loopt onze info en weten we niets meer over deze persoon.” 

Hopen op gouden tip

Voor de hele familie blijft de verdwijning een mysterie. Kim zelf zag haar neef niet elke dag, maar zag hem het laatst op de Roparun in 2016. Toen was er nog niets aan de hand of wees er niets op dat hij zou weglopen. In die 2,5 jaar is er in de kamer van Brian ook niets veranderd. “Hij had daar een beetje zijn eigen studio en kreeg alles wat hij nodig had”, zegt Kim. Voor de mama blijft het ontzettend moeilijk, maar ook zij heeft hoop dat dit verhaal zal uitgeklaard worden. “Wij weten gewoon dat hij hier in Zele is, dat voel ik en daar zijn we van overtuigd. Hij is naar hier terug gekomen en wij hopen op de gouden tip.” 

3 Vorige week werd er nog gezocht in een woning in de Bosstraat.
Koen Baten Vorige week werd er nog gezocht in een woning in de Bosstraat.

Volgens Kim zijn er mensen die meer kunnen weten, maar durven ze op dit moment niets zeggen. “Iemand moet iets weten. En daarom is het goed dat we de gedachte aan hem hoog houden. Ook het feit dat ze nog steeds zoeken, doet deugd. Wij willen daarom ook een oproep doen aan iedereen die iets zou weten. Ga naar de politie of verwittig ons, dan kunnen we dit verhaal afsluiten”, zegt Kim. 

Na de zoektocht vrijdag werd er opnieuw heel veel gesproken over Brian en waar hij zou zijn. “Dat wil zeggen dat iedereen er mee bezig is. Ik heb ook een Facebookpagina ‘Waar is Brian Borms’ opgestart over Brian, om hem eventueel terug te vinden. Iedereen die iets weet, kan daar contact met ons opnemen, ook anoniem”, besluit Kim.

3 In 2018 werd er langs de E17 Overmere naar Brian gezocht.
Geert De Rycke In 2018 werd er langs de E17 Overmere naar Brian gezocht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer