4 De graven liepen aanzienlijke schade op.
Koen Baten De graven liepen aanzienlijke schade op.

Vandalen houden lelijk huis op kerkhof in Durmen: vijf graven lopen zware schade op

De begraafplaats op de Kerkhofstraat in Durmen in Zele kreeg af te rekenen met vandalen. Op het kerkhof werden vijf graven zwaar toegetakeld. Vermoedelijk gebeurden de feiten afgelopen weekend. De politie maakte een proces-verbaal op. Van de daders is geen spoor. 

Wanneer het vandalisme exact plaatsvond, is niet duidelijk. De politiezone Berlare/Zele kreeg er zondagavond melding van en ging ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. “We hebben een proces-verbaal opgesteld van de feiten, in totaal werden er vijf graven beschadigd", aldus commissaris Johan De Bruycker. 

4
Koen Baten

Bij de beschadigde graven werden de stenen met de foto’s en de namen op van de overledenen afgeschopt. Een graf werd ook volledig afgebroken en lag open. Wie de daders zijn zal vermoedelijk nooit uitkomen. Het kerkhof ligt op een verlaten landweg waar geen verkeer komt. Er is ook geen camerabewaking aanwezig. 

4
Koen Baten
4
Koen Baten

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ingrid Charlier

    Je moet toch wel heel laag gevallen zijn om zoiets walgelijks te doen. Hebben die smeerlappen die zoiets doen dan nooit iemand verloren die ergens begraven ligt. Wat als iemand dat met het graf van hun dierbaren zouden doen.

  • Van Eersel Guy

    Wie doe zoiets???

Lees meer