In de nacht van 19 op 20 oktober zal de monumentverlichting van zowel de Sint-Ludgeruskerk als die van het gemeentehuis dimmen.
Geert De Rycke In de nacht van 19 op 20 oktober zal de monumentverlichting van zowel de Sint-Ludgeruskerk als die van het gemeentehuis dimmen.

Zele dooft licht op zaterdag 19 oktober

Op de Nacht van de Duisternis van 12 oktober 2019 doven verschillende gemeenten de verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Aangezien dit in het tweede weekend van de kermis valt zal Zele niet deelnemen in dit weekend maar wel in het weekend erna: op zaterdag 19 oktober.

Met Nacht van de Duisternis zetten Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker. “In Zele vertrekt er zaterdag 19 oktober stipt een tocht aan het gemeentehuis met verteller Frank Van Mossevelde richting de kerk”, zegt schepen van Milieu Francis De Donder (Leefbaarder Zele). “Daarna gaat het richting Park Peeters (19u45) en Frank vertelt daar in ’t bos bij kaarslicht een verhaal over Jan Praet en zijn rovers (20u15).”

De weg wordt vervolgd richting Beukenlaan Sport- en wandelpark Ter Elst (20u25) en ook daar wordt in het bos een tweede verhaal verteld (20u55). Via de Elststraat wordt het park verlaten en keert men terug richting ’t gemeentehuis. (21u15). Tegenover de hal wordt er nog door het gemeentebestuur een drankje aangeboden. Einde voorzien omstreeks 22u00.

In de nacht van 19 op 20 oktober zal de monumentverlichting van zowel de Sint-Ludgeruskerk als die van het gemeentehuis dimmen.

Meer info: https://www.zele.be/nacht-van-de-duisternis-2019?fbclid=IwAR2VQ3fdqa53kZ2YzYKHiZwYros8DeOg63vCDjF8nQAbbu68aIV0J2MhkBU

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jean West

    1 keer en dan weer overal volop alle lichten aan. Belachelijk.

Lees meer