2 De 11-jarige Wout Van Bever kwam pleiten voor de invoering van 3D-zebrapaden.
RV De 11-jarige Wout Van Bever kwam pleiten voor de invoering van 3D-zebrapaden.

11-jarige Wout pleit voor 3D-zebrapaden

“Voorstel zeker overwegen”

De 11-jarige Wout Van Beveren pleit voor de aanleg van 3D-zebrapaden in Zelzate. Hij kwam zijn voorstel zelf toelichten tijdens de jongste gemeenteraad.

“3D-zebrapaden vallen gewoon meer op”, zette de scholier zijn punt kracht bij tijdens het halfuurtje van de burger. “Door de zebrapaden in 3D te schilderen lijkt het alsof er een obstakel op de weg ligt. Daardoor gaan automobilisten automatisch sneller vertragen.” Volgens Wout kunnen 3D-zebrapaden de verkeerssituatie aan de schoolpoort serieus verbeteren. “We gaan Wout zijn voorstel ernstig onderzoeken”, zegt schepen van Verkeer Luc Van Waesberghe (sp.a). De kans dat Zelzate binnenkort een eerste 3D-zebrapad telt, is dan ook niet gering. “Als we de kans krijgen, en het blijkt financieel haalbaar, zullen we zeker niet nalaten voor een 3D-zebrapad te kiezen.”

2 In Beersel hebben ze al een 3D-zebrapad.
Mozkito In Beersel hebben ze al een 3D-zebrapad.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Noah De Meyer

    Dat is ook maar goed voor een paar keer, mensen die in de buurt wonen of er vaak komen gaan dit weten en uiteindelijk trekken ze hun er dan ook niets meer van aan.

Lees meer