Thomas Colman, Duncan De Vilder, Florian Hellinck, Seppe Dornon en Arun Deleersnyder schitterden tijdens Euroclassica.
Kristof Vereecke Thomas Colman, Duncan De Vilder, Florian Hellinck, Seppe Dornon en Arun Deleersnyder schitterden tijdens Euroclassica.

Duncan De Vilder schittert op internationale vertaalwedstrijd Latijn

Ook andere KAZ-leerlingen doen het goed

Duncan De Vilder van het Koninklijk Atheneum in Zelzate heeft de zilveren medaille gewonnen op ‘Euroclassica’, een internationale vertaalwedstrijd Latijn.

“Het opzet van de wedstrijd is om jongeren van de tweede graad secundair te testen op hun kennis van Latijn”, zegt Filip Bisschop, communicatieverantwoordelijke bij KAZ. “Binnen een beperkte tijd moeten ze een Latijnse tekst lezen, begrijpen en er vragen over beantwoorden. De moeilijkheidsgraad lag voor het vierde jaar Latijn nog wat hoger omdat de vragen enkel in het Engels gesteld werden. Toch leverde het Duncan een zilveren medaille op. Ook de andere studenten van het derde jaar Latijn deden het voortreffelijk. Zo haalden we ook nog brons binnen. We zijn fier op juf Lut Meganck en haar leerlingen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer