Ondersteunend beeld: rechtbank Gent.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld: rechtbank Gent.

Ex-stuurman (42) bedreigt vrouw met mes: 1.600 euro boete

Een veertiger uit Zelzate heeft een geldboete van 1.600 euro gekregen nadat hij een vrouw bedreigde met een hakmes in zijn woning. Hij moet het slachtoffer bovendien een schadevergoeding van 1.000 euro betalen.

De man werd eerder al bij verstek veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, maar tekende verzet aan. “Ik heb hier niets mee te maken”, klonk het. “Ik wil alleen maar de vrijspraak.”

De feiten dateren van augustus 2017. De veertiger zou een werkneemster van CVBA Wonen Zelzate hebben bedreigd met een hakmes tijdens een gepland bezoek in zijn woning. “Hij is een bekend persoon bij het gerecht. Er is bovendien geen enkele reden om te twijfelen aan de verklaring van mevrouw”, stelde het Openbaar Ministerie in maart.

De man zelf bleef tot voor de neus van rechter Peter Coppens stellig ontkennen. “Maar dat is niét waar, ik word hier valselijk beschuldigd”, klonk het. Vanwege zijn strafrechtelijk verleden komt hij niet meer in aanmerking voor uitstel. Zijn advocaat stelde onderliggend - moest de rechter hem opnieuw schuldig bevinden - een autonome probatiestraf voor. “Mijn cliënt zit in een rolstoel, een werkstraf lijkt me moeilijk”, aldus de meester.

Donderdag legde de rechter hem effectieve geldboete van 1.600 euro op. Daarbovenop moet hij nog eens 1.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer