De plannen van de cvba Wonen aan de Tweede Gidsenlaan.
Atelier 4 De plannen van de cvba Wonen aan de Tweede Gidsenlaan.

Huisvestingsmaatschappij bouwt 15 sociale koopwoningen mét zonnepanelen langs Tweede Gidsenlaan

Huisvestingsmaatschappij Cvba Wonen begint op 19 augustus met de bouw van 15 sociale koopwoningen langs de Tweede Gidsenlaan in Zelzate. Het gaat om een nieuwe verkaveling aan de Krekelmuyter. Alle woningen zullen beschikken over een eigen zonnepaneleninstallatie. 

“We bouwen 6 woningen met 4 slaapkamers en 9 woningen met 3 slaapkamers”, zegt Patricia De Meyer namens de cvba Wonen. “De huizen hebben twee bouwlagen en beschikken over een eigen garage en tuin. Achteraan de woningen ligt een wandelpad. Het einde van de werken is voorzien eind 2020.”

Zonnepanelen

Alle huizen hebben een eigen zonnepaneleninstallatie. Een primeur voor de cvba Wonen als het gaat over koopwoningen. “De huizen worden verwarmd met aardgas. Het zijn allemaal doorzonwoningen, wat betekent dat de woonkamer aan twee kanten ramen heeft die het licht binnenlaten. Omwille van energetische redenen wordt de garage buiten het verwarmde volume van de woning gehouden. Er wordt in de verkaveling een wadi aangelegd om regenwater op te vangen.”

Wie interesse heeft in een van deze sociale koopwoningen en aan de voorwaarden voldoet, kan zich hiervoor inschrijven bij cvba Wonen. De woningen zijn ontworpen door het architectenbureau Atelier 4 uit Gent.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer