Het spoor richting Sas Van Gent.
Google Maps Het spoor richting Sas Van Gent.

Kinderen zetten wissel om op spoor: politie voorkomt dat trein kan ontsporen

Drie kinderen hebben vrijdagmiddag een wissel omgezet op het spoor tussen Sas van Gent en Zelzate. Agenten van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen konden gelukkig op tijd ingrijpen en voorkwamen dat een trein zou kunnen ontsporen.

De politie van Zeeuws-Vlaanderen kreeg vrijdagmiddag een melding dat een wissel zou zijn omgezet door mensen die langs het spoor liepen. De machinist van een passerende trein had naast het spoor drie fietsen zien staan. Agenten snelden erheen en zagen in de verte drie mensen lopen. Ze sprongen op de fietsen die naast het spoor stonden en reden naar ze toe.

Het bleek te gaan om drie kinderen, twee van 12 jaar en een van 13 jaar. Ze gaven toe dat zij de wissel hadden omgezet. Volgens de politie had daardoor een trein vanuit de richting van Zelzate, kunnen ontsporen. Gelukkig reed de reeds gepasseerde trein de andere kant op. 

De drie kinderen worden doorverwezen naar HALT, een Nederlandse instantie die kortlopende interventies organiseert om jeugdcriminaliteit te voorkomen, bestrijden en bestraffen.

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hendrik Goris

    Spoorwegen liggen op grond van de staat. Dat betekent dat niet één enkele pipo belastingbetaler eigenaar is, maar wel elke belastingbetaler in onverdeeldheid. Dus moet iedereen er af blijven als dat zo gezegd is en zo geregeld is door de staat. Ouder verantwoordelijk stellen en geldelijk straffen. Hebben ze geen geld, omdat ze aan het OCMW staan, auto die ze gekregen (SIC!) hebben van het OCMW of een ander faveurke, zoals vacantie of drinkgeld, een paar maand afpakken. Enige wat helpt.

  • Roger Huylebroeck

    De spoorlijn naar Zelzate en terug is een lijntje van 40 km/ h . De wissel kan enkel bediend worden en verlegd met een passende sleutel voor die bepaalde wissel en is dus verankerd !! Treinbestuurder op rust .

Lees meer