Het fietspad op de Land Van Rodelaan is niet toegankelijk, en de wegmarkeringen zijn onduidelijk.
Wannes Nimmegeers Het fietspad op de Land Van Rodelaan is niet toegankelijk, en de wegmarkeringen zijn onduidelijk.

Land van Rodelaan krijgt dubbelrichtingsfietspad

Nog voor de start van het nieuwe schooljaar moet er een dubbelrichtingsfietspad liggen op de Land van Rodelaan in Gentbrugge. Dat zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). Die straat is door het brokkelviaduct versmald en onveilig voor fietsers.

“Sinds de parking onder de E17 in Gentbrugge is afgesloten, is het fietspad van de Brusselsesteenweg naar de Braemkasteelstraat verdwenen”, stelt Karin Temmerman (sp.a) vast. “Dat is zeer onveilig, zeker voor kinderen die moeten manoeuvreren tussen auto’s en vrachtwagens.”

De stad is zich bewust van die situatie. “Nog voor de start van het nieuwe schooljaar moet daar een dubbelrichtingsfietspad komen”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw. “Ook op het stuk waar de auto’s rijden moet een nieuwe toplaag komen. Want de situatie daar zal nog lang aanslepen. AWV zal het E17-viaduct renoveren, maar nog niet meteen. In de eerste fase, van april tot oktober 2020, wordt de richting Kortrijk aangepakt. Daarna, tussen oktober 2020 en april 2021, de rijrichting naar Antwerpen. De bedoeling is de Land van Rodelaan zo snel mogelijk terug volledig vrij te geven, maar dat kan dus pas na de eerste fase, of ten vroegste in oktober 2020.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • maxime horemans

    Ge moet daar alle dagen 10 ogen hebben om alles gezien te kunnen hebben!, vele fietsers negeren gewoon massaal de omleiding die voorzien is & dit leid dan ook tot gevaarlijke situaties.... Een dubbelerichtingsfietspad zal leiden tot nog wat meer gevaarlijke situaties!!.

  • Johan Van loocke

    Wij wonen daar vlakbij. Er is een omleiding voorzien voor fietsers maar veel rijden tussen de auto's of aan de verkeerde kant zoals in Engeland. Al paar keren bijna 1 op de moterkap gehad. Je komt uit de Jozef Wautersstraat, kijkt naar links, want je moet voorrang geven en ze vliegen voorbij van rechts. Gisteren nog moeder met bakfiets met 2 kinderen in !

Lees meer