Hans Thienpont en zijn vrouw voor hun uitgebrande woning.
Cedric Matthys Hans Thienpont en zijn vrouw voor hun uitgebrande woning.

School lanceert oproep naar spullen voor gezin dat alles verloor in woningbrand: “Vooral op zoek naar een meisjesfiets en twee damesfietsen”

Gemeentelijke basisschool De Krekel lanceert een oproep naar spullen voor het gezin van Hans Thienpont en Alina Dzhintsanov. Eén van hun drie kinderen loopt school bij De Krekel. “Ze zijn vooral op zoek naar een meisjesfiets en twee damesfietsen”, klinkt de oproep.

Hans Thienpont, zijn vrouw Alina en hun drie kinderen Nikol, Mike en Naia verloren afgelopen vrijdag hun hele hebben en houden bij een zware woningbrand. “We zijn alles kwijt”, deed Hans zijn verhaal in onze krant. “Onze kleren, onze inboedel en mijn Lego-verzameling: allemaal in rook opgegaan.”

Fietsen

De school van Nikol lanceert daarom vandaag een oproep om het gezin te helpen. “Nikol zit bij ons in het vierde leerjaar. Mike en Naia zijn twee oud-leerlingen. Uiteraard leven wij enorm mee met deze tragische gebeurtenis”, klinkt de oproep. “Gelukkig zijn alle leden van het gezin ongedeerd, maar heel wat van hun bezittingen zijn door het vuur vernietigd. Via deze weg willen wij graag jullie hulp vragen om deze mensen vooruit te helpen. Zij zijn nu vooral op zoek naar een meisjesfiets en twee damesfietsen. Zo kunnen zij zo spoedig mogelijk terug naar school komen. Mochten zij nog meer spullen nodig hebben, dan laten wij jullie dit weten. Alvast bedankt voor jullie hulp!”

Lees hier het artikel over de woningbrand.

Lees meer