Het windturbinepark op de terreinen van staalgigant ArcelorMittal wordt opnieuw wat groter.
Storm Het windturbinepark op de terreinen van staalgigant ArcelorMittal wordt opnieuw wat groter.

Storm wil nieuwe windturbine bouwen op terreinen ArcelorMittal

Windparkontwikkelaar stelt plannen voor op dinsdag 17 september

Windparkontwikkelaar Storm heeft plannen om een nieuwe windturbine te bouwen op de terreinen van ArcelorMittal in Gent. De windmolen komt ten noorden van de Kennedylaan, ter hoogte van het kruispunt met Sint-Kruis-Winkel.

Om de exacte plannen toe te lichten, organiseert Storm op dinsdag 17 september een informatiemoment in restaurant The New Four Seasons in het provinciaal domein van Puyenbroeck. ArcelorMittal heeft momenteel al een windpark. Dat telt 8 windturbines met elk een tiphoogte van 200 meter. Daarmee behoren deze turbines tot de hoogste van het land. De windturbines produceren jaarlijks 70,8 miljoen kWh groene stroom of het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 20.000 gezinnen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer