De Katse Feesten anno 2016.
Kristof Vereecke De Katse Feesten anno 2016.

Vernieuwde Katse Feesten lossen ‘straffe’ namen en worden (bijna) volledig gratis

DJ Dirk Stoops mag festival afsluiten

De befaamde Katse Feesten gooien het dit jaar over een andere boeg. Zo pakken ze op vrijdag uit met een groot afterworkevent. Daarnaast worden de feesten, op de comedynight na, volledig gratis. Tel daarbij een nieuw podium, een foodcorner en je krijgt een compleet nieuw concept. Nog heel het pinksterweekend maken de organisatoren namen bekend.

Met Tierkratz, Buscemi en Dave Lambert beloven de Katse Feesten dit jaar te openen met een knaller van formaat. Voor het eerst in de 42-jarige geschiedenis van het evenement pakken ze er op vrijdag 2 augustus uit met een afterworkevenement. “We geloven dat daar vraag naar is”, zegt Tom Van Acker namens de organiserende scoutsvereniging. “Na de storm van vorig jaar hebben we besloten een nieuw podium te zetten en om de kost te reduceren, beginnen we er dit jaar gewoon vroeger aan op ons terras.”

Veel bands, dj’s en mensen

Nieuw is ook dat de Katse Feesten bijna volledig gratis worden. “We willen zoveel mogelijk mensen naar ons terrein lokken”, weet Van Acker. “Daarom hebben we beslist alles gratis te maken. Ook onze fuiven.” De Comme Chez Chat-fuif op vrijdag laat alvast het beste vermoeden met dj’s FXDER, de knotsgekke bende van Radio Topkaas en Seghers op de affiche. Zaterdag is traditioneel gereserveerd voor de Strafste Nacht. Op zondag is het rijtje schuiven op de Katse feesten. Zo komten onder ander Radio ZigZag, Sounder, Belle Star & The Boot Jacks,  The Akulas en nog veel meer bands langs op het terras. Op zondagavond is er voor het eerst ook een openluchtfuif. StuBru-naam ‘Shizzle Le Sauvage’ mag er afsluiten. Op maandag staat er comedy op het programma. Dinsdag komen Mooneye en Cookies and Cream. Dirk Stoops mag de Katse Feesten dit jaar in de vroege uurtjes afsluiten. Binnenkort maken de organisatoren nog nieuwigheden bekend. Zo komt er dit jaar ook een food corner. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer