Ook op het gemeentehuis van Zelzate komen zonnepanelen te liggen in de toekomst.
Wannes Nimmegeers Ook op het gemeentehuis van Zelzate komen zonnepanelen te liggen in de toekomst.

Zelzatenaren kunnen 100% participeren in zonnepanelen op gemeentelijke daken

De Zelzatenaar zal in de toekomst 100% mee kunnen participeren in de aanleg van zonnepanelen op de gemeentelijke daken. Daarvoor gaat de gemeente in zee met burgercoöperatie Energent.

“Op basis van de concessievoorwaarden werd Energent geselecteerd omwille van de scherpe stroomafnameprijs voor de gemeente en de garantie op 100% burgerparticipatie van de Zelzatenaar”, zegt klimaatschepen Steven De Vuyst (PVDA). “Het project zal dus volledig en uitsluitend gefinancierd worden door geïnteresseerde Zelzatenaren, die er een graantje van zullen meepikken.” 

Ook de gemeente vaart er wel bij volgens De Vuyst. Die zal naar schatting 10.000 euro uitsparen aan energiekosten. “Daarenboven verduurzamen we ons energieverbruik en kunnen we er met de opbrengst ook voor kiezen om een paar gemeentelijke gebouwen nog beter te isoleren.” 

Dit najaar wil de gemeente een infomarkt organiseren waarin Energent het project zal toelichten en in december volgt een info-avond waarop de geïnteresseerde Zelzatenaar zal uitgenodigd en warm gemaakt worden om mee te investeren. “Behoudens de coronamaatrelen! Verdere communicatie volgt nog”, houdt De Vuyst een slag om de arm.

Lees meer