Lukas

Al twee verenigingen krijgen ‘Olympische subsidie’ van gemeente

Het schepencollege van Zemst heeft de eerste twee aanvragen van verenigingen voor een Olympische subsidie goedgekeurd. Erkende verenigingen kunnen immers een beroep doen op een subsidie van 3.000 euro indien ze volgend jaar een eenmalig nieuw evenement organiseren dat duidelijk de Olympische Spelen in de kijker zet. De Koninklijke Wipmaatschappij Sint Hubertus en thaiboksvereniging K-Oss uit Eppegem kregen als eerste verenigingen een goedkeuring. Die eerste is volgend jaar gastheer van de nationale vergadering van de wipschutters van België en voorziet hierbij een herdenkingsmoment voor Hubert Van Innis in Elewijt. De Belgische boogschutter pakte in 1900 en 1920 op de Spelen in Parijs en Antwerpen verschillende medailles. K-Oss organiseert dan weer een A-kamp thaiboksen in de sporthal van Eppegem.

Verenigingen die ook een project in het kader van de Olympische Spelen willen organiseren, kunnen dat melden via sport@zemst.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer