Het kunstgrasveld in Elewijt - dat geen rubber maar kurk bevat - is zo goed als klaar.
Baert Marc Het kunstgrasveld in Elewijt - dat geen rubber maar kurk bevat - is zo goed als klaar.

Geen rubber, wel milieuvriendelijker kurk op nieuw kunstgrasveld Elewijt

Op nog wat kleine afwerkingen na is het nieuwe kunstgrasveld aan Den Dries in Elewijt klaar. Opvallend: het veld bevat geen rubberbolletjes maar wel kurk. Een duurder, maar milieuvriendelijker alternatief.

Het nieuwe kunstgrasveld van voetbalclub KCVV Elewijt kwam in de plaats van het tweede grasterrein op Den Dries. “Een broodnodige realisatie, want dat grasveld was in de wintermaanden haast onbespeelbaar”, zegt sportschepen Tim Borteel (sp.a). “Daardoor moesten de jeugdspelers vaak uitwijken, wat niet evident was. Maar dat is nu verleden tijd. Op het kunstgrasveld kan een heel seizoen lang gespeeld worden.”

In tegenstelling tot de meeste andere synthetische velden ligt er in Elewijt geen rubber maar wel kurk tussen de ‘grassprietjes’. “Een bewuste keuze”, aldus nog de schepen. “Het veld mag hierdoor wel 37.000 euro duurder zijn, maar het is wel een pak milieuvriendelijker. De rubberen bolletjes – die afkomstig zijn van gemalen autobanden - komen namelijk vaak in wasmachines en in het grondwater terecht. Dat is met kurk – een natuurlijk product – niet het geval. Daarnaast is de verwerkingskost bij de aanleg van een nieuw veld na pakweg 15 jaar minder hoog dan een terrein met rubber. De meerkost die we vandaag betalen recupereren we dus bij de vernieuwing van de mat.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Désiré hamelers

    Ja en het plastic dat er in verwerkt wordt is heeel milieuvriendelijk!!Wat bazelt toch die socialist toch!! Geld uitgeven voor een sportaccomodatie aan de Dreisstraat, terwijl heel Bloso braak ligt!! Is de Gemeente nu echt van de pot gerukt!! En wij maar betalen!

Lees meer