Lukas

Gemeente wil terrein Zennebruggenbos ontwikkelend als recreatieruimte

Het schepencollege van Zemst wil het terrein Zennebruggenbos, dat langs de Heidestraat vlakbij de nieuwe fietssnelweg ligt, inrichten als recreatiegebied. Zo denkt het gemeentebestuur aan de ontwikkeling van de bestaande bosvegetatie, een uitbreiding van het bos, het aanleggen van een fruitboomgaard, het plaatsen van een bijenhal en picknickbanken, het aanleggen van wandelpaden en het plaatsen van speelnatuur. Omdat het schepencollege beseft dat zo’n project vragen oproept, zal de gemeente via de eigen kanalen en via partners als het regionaal Landschap, natuurverenigingen en jeugdbewegingen communiceren over de stand van zaken van de werken.

Het hele project wordt op 12 september voorgelegd aan de gemeenteraad. Het schepencollege wil met de realisatie ervan haar steentje bijdragen aan de ontwikkeling van een groen-blauw netwerk in de Zennevallei.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer