3 Af en toe is het even schrikken tijdens de Halloweentocht in Hofstade.
Baert Marc Af en toe is het even schrikken tijdens de Halloweentocht in Hofstade.

Jong en oud griezel op het Sport Vlaanderen-domein in Hofstade

 Jong en oud kon zaterdag wandelen in het griezelige Hofstade. Al voor de elfde keer werd de halloweentocht georganiseerd op het Sport Vlaanderen-domein. Voor het eerst was deze opgedeeld in twee delen. In de namiddag stond een lichte griezeltocht voor heel het gezin op het programma. Vanaf valavond waren de echte horrorfans welkom. 

Amy Verhaegen en haar mede-Halloween aanhangers komen helemaal uit Koningshooikt bij Lier om te verdwalen tussen de bomen en vijvers. “Vooral het leegstaand zwembad is mooi gedaan. Dat is het griezeligst van al. Maar overal op het domein loopt het vol met zombies, en zelfs een dode bruid”, klinkt het. Verder zijn de dames wel wat gewoon.  Zo gaan ze elk jaar op zoek naar een ‘leuke’ Halloweentocht. Vorig jaar deden ze nog een tocht in Wilrijk.

3 halloweentocht in Hofstade
Baert Marc halloweentocht in Hofstade

Verschillende verenigingen kregen een locatie op het parcours toegewezen. Zo deden onder andere de scouts, de zwemclub maar ook lesgevers van Sport Vlaanderen hun duit in het zakje door de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Diana Behets (71) liep hier voor de tiende keer rond. Dit jaar als Sneeuwwitje. “Normaal herkennen velen me van Hobbypatch (winkel in Hofstade), maar hier kan ik ongezien iedereen de schrik van hun leven aanjagen.”

2.800 bezoekers

Een van de dode nonnen die je achterna loopt met rinkelende bellen wanneer je langs moet is Marie Heyaerts (20). “Het is heel leuk om te doen! Ik doe het dit al voor de derde keer op rij”, vertelt ze. “Vandaag maken we volgens de inschrijvingen zo’n 2.800 mensen bang.” Daarna verdween ze terug in de duisternis...

3 Voor gezinnen met kinderen stond een 'lichtere' halloweentocht op het programma.
Baert Marc Voor gezinnen met kinderen stond een 'lichtere' halloweentocht op het programma.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer