Dieter Nijs

Meisje (7) dat in Hofstade uit het water werd gehaald, overleden

Het 7-jarige meisje dat zondag uit het water werd gehaald in het recreatiepark in Hofstade (Zemst), is afgelopen nacht overleden. Ze is door verdrinking om het leven gekomen. Dat blijkt uit de autopsie die een wetsarts heeft uitgevoerd, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het meisje was van Schaarbeek afkomstig en bezocht het recreatiepark samen met haar ouders, maar kon niet zwemmen. Nadat ze even aan de aandacht van haar ouders ontsnapte, belandde ze toch in de vijver. Hoe dat precies gebeurde, is voorlopig onduidelijk. 

De ouders waren nog op zoek naar hun dochter toen twee redders plots het levenloze lichaam van het meisje opmerkten. Ze haalden haar onmiddellijk uit het water en begonnen haar te reanimeren. Dat duurde wel twintig minuten. De redders 
krijgen nog psychologische begeleiding. “Want zo’n reanimatie maakt grote indruk”, zegt  Tom Van Look, directeur van Sportcentra. Nadat de MUG arriveerde, bracht die het 7-jarige meisje naar het UZ Antwerpen. Daar is ze vannacht gestorven.

“Het meisje is afgelopen nacht overleden”, meldt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. 
“Uit de autopsie blijkt dat er sprake was van een zuurstoftekort en een gebrek aan bloeddoorstroming in de hersenen”, aldus Blondeau. “Er zijn geen aanwijzingen van geweld door derden. Er waren op het eerste zicht ook geen aangeboren hartafwijkingen, maar dat zal nog verder worden onderzocht via microscopisch onderzoek. Bij uitsluiting van andere oorzaken wordt verdrinking als doodsoorzaak weerhouden.”

Het onderzoek naar de omstandigheden die tot het overlijden hebben geleid, wordt verdergezet, aldus nog het parket. 

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIRK VAN DESSEL

    Mijn zuster is op dezelfde leeftijd verongelukt in 1960. Ik kan me best inleven doorheen welke ijskoude hel die ganse familie nu moet passeren. "Het slijt wel" zeggen soms onhandige goedbedoelenden ter vermeende troost. Dat is ook zo, maar het duurt wel decenia , maar krassen op de ziel en het gemoed der nabestaanden vormen een blijvend lidteken. Doffe ellende verdampt deels, maar het residu wel blijft op de bodem.

  • Patrick Vriends

    Sterkte aan ouders familie en vrienden zo jong rust zacht

Lees meer