De moestuin in de wijk Solarium in Elewijt moet de cohesie tussen de bewoners bevorderen.
Lukas De moestuin in de wijk Solarium in Elewijt moet de cohesie tussen de bewoners bevorderen.

Moestuin moet bewoners wijken Felix Cottage Club en Solarium verenigen

Met het planten van aardappelen is dinsdagmiddag het startschot gegeven van een samenlevingsproject in de wijken Felix Cottage Club en Solarium in Elewijt. Een moestuin moet de bewoners van beide wijken verenigen.

De vzw Regionaal Instituut voor Samenlevingsopbouw Vlaams-Brabant (Riso), de gemeente Zemst en buurtcomité Felix Cottage Club (FCC) vroegen en kregen een subsidie bij de Vlaamse landmaatschappij (VLM) voor de aanleg van een moestuin op een gemeentelijk perceel in de wijk Solarium in Elewijt. Inmiddels ploegde een lokale loonwerker het perceel om en freesde een enthousiaste bewoner er compost in. Ook werden drie compostbakken in elkaar geknutseld.

Met dit moestuinproject is het de bedoeling om de bewoners van de wijken Felix Cottage Club en Solarium te verenigen en hen een ontmoetingsplek te bieden. Dankzij de tuin kunnen ze uiteraard ook ontspannen, gezond eten, bewegen en verantwoordelijkheid leren nemen. Om de moestuin bekend te maken bij de bewoners werden dinsdagmiddag de eerste aardappelen geplant. Lesgevers Nederlands waren aanwezig om meer mensen de werking te leren kennen en het tuinieren te integreren in hun lessen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer