Op deze locatie zal een trainingsruimte worden gebouwd.
Foto Lukas Op deze locatie zal een trainingsruimte worden gebouwd.

Reko Roller Club bouwt trainingsruimte... bovenop lokaal

De Reko Roller Club Zemst gaat dit jaar nog haar huidig gebouw langs de Waterleestweg in Eppegem verdubbelen in oppervlakte. Bovenop het gebouw komt een trainingsruimte, waar leden vooral spieroefeningen kunnen doen. Ook ouders van leden zullen er kunnen sporten terwijl hun kinderen aan het skeeleren zijn.

Met 60 competitieskeelers en 250 recreanten zag de Reko Roller Club Zemst haar ledenaantal de voorbije jaren fors stijgen. Daardoor is de huidige infrastructuur langs de Waterleestweg niet langer voldoende om alle leden te laten trainen.

Uitbreiden

De club heeft daarom beslist om haar lokaal fors uit te breiden. "Bovenop ons gebouw komt namelijk een extra verdieping", zegt voorzitter Walter Keuleers. "Daar zullen we een trainingsruimte en een fitnesszaal in onderbrengen. Vandaag gebeuren de flexibele oefeningen, stretchoefeningen en krachttraining buiten als het weer het toelaat. In de toekomst zullen we er een aparte ruimte voor hebben. Ook zullen de leden in onze eigen fitnessruimte kunnen trainen. Nu krijgen ze elk apart een schema mee naar huis en dat schema moeten ze in een fitnesszaal in de buurt van hun woonplaats afwerken. Door over een eigen ruimte met fitnesstoestellen te beschikken zullen we hen echter beter kunnen begeleiden en controleren."

Ook voor de ouders

De extra verdieping wordt niet alleen voor de leden gebouwd. Ook hun ouders zullen er kunnen sporten. "Terwijl hun kinderen buiten aan het skeeleren zijn, kunnen de ouders hun tijd nuttig spenderen door zelf ook in beweging te blijven", aldus Keuleers. Het schepencollege van Zemst heeft de bouwvergunning inmiddels goedgekeurd.


Wanneer de werken starten, hangt af van de aannemer, maar de eerste steen wordt dit jaar nog gelegd. (RDK)

Lees meer