De brug verbindt het centrum van Eppegem met het station.
Foto Lukas De brug verbindt het centrum van Eppegem met het station.

Stalen constructie fietsbrug over Zenne geplaatst

Met een enorme kraan is gisterochtend de stalen constructie van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem geplaatst. De brug maakt deel uit van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel.

In november vorig jaar startte Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) met de aanleg van de fietsbrug over de Zenne. Het meest spectaculaire werk werd echter gisteren uitgevoerd. Met een grote kraan werd de stalen constructie tussen de bruggenhoofden gelegd. Het gevaarte van vijf meter breed en dertig meter lang werd zo over de Zenne geplaatst. In een volgende fase moet de omgevingsaanleg gebeuren, alvorens de brug komende zomer in gebruik genomen kan worden.


Voor lokale gebruikers vormt de brug een veilige fiets- en wandelverbinding tussen het centrum en het station van Eppegem. Toch wordt de brug voornamelijk gebouwd met het oog op de verdere uitbouw van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel. Later plant W&Z met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling de bouw van een tweede fiets- en voetgangersbrug en de vernieuwing en verbreding van het jaagpad. De start van die werken is voor het tweede deel van dit jaar gepland.


(RDK)

Lees meer